*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • 1 kg kiaulienos išpjovos
  • 1 šaukštas druskos (40g)
  • 1 šaukštelis cukraus
  • Smulkintas česnakas (kiekis pagal savo skonį)
  • Juodieji pipirai
  • Džiovintų prieskoninių žolelių (savo nuožiūra)

Receptas

  1. Užmarinuojame mėsą gilesniame inde ir dedame į šaldytuvą.
  2. Marinuojasi apie 4 paras, galima pora kartų apversti.
  3. Baigus marinavimui, tekančiu, šaltu vandeniu nuplauname sūdymą nuo mėsos. Nuplovę, mėsą gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
  4. Įvyniojame mėsą į marlę 3-4 sluoksniais ir pakabiname sausoje vietoje.
  5. Palikti kabėti 3 paras.
  6. Po trijų parų galima pradėti šaltą rūkymą (be anglių).
  7. Šalto rūkymo generatorių pripildome medienos dulkėmis ir statome ant pelenų grotelių (vietoje anglies).
  8. Abi sklendes (viršutinę ir apatinę), paliekame labai mažai pravertas (palaikyti minimaliai oro cirkuliacijai)
  9. Arbatinės žvakutės pagalba uždegame medienos dulkes, kai jos gerai įsidega (apie 10 min.) žvakutę galima patraukti.
  10. Sudedame mėsą ant grotelių ir uždarome kepsninės dangtį. Šaltas rūkymas prasidėjo.
  11. Šiam kiekiui mėsos, rūkymas vyks 3-4 paras.
  12. Priklausomai nuo šalto rūkymo generatoriaus kokybės priklausys ir smilkimo laikas. KamadoClub generatorius smilksta 16-18 valandų. Oro sąlygos taip pat gali įtakoti rūkymo procesą.
  13. Pabaigus rūkymą, mėsa dar turi pakabėti kelias paras sausoje vietoje. Idealiausia 5-7 paras.
  14. Skanaus!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"