*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Patarimai pradedantiesiems

  1. Užkurti nedidelį anglių plotą, nes reikia žemos temperatūros.
  2. Jei temperatūra per AUKŠTA (pavyzdžiui +170C) į riebalų surinkimo indą įpilkite ŠALTO vandens. Visos sklendės pilnai uždarytos iki kol temperatūra pradeda stabiliai kristi. Nukritus iki 100 - vos vos praverti, stebėti, kad kaitra vėl nepasileistų šuoliais.
  3. Kepimo laikas visada priklauso nuo šonkaulių didumo - jei mėsingi - procesas gali užtrukti ir iki 5 valandų. Jei "kūdi" grill tipo - galima iškepti ir per 1.5 - 2 valandas.
  4. Dūmas: paruošus tinkamą temperatūrą 100-110C dėžutę su drožlėmis dėti tiesiai ant anglių. Po 10-15 minučių pamatysite dūmelį, tada ir galite sudėti šonkaulius į kepsninę.
  5. Naudoti riebalų surinkimo indą (saugome deflektorius+išvengiam nemalonaus svilėsio, kai riebalas varva ant keramikos, dega ir smirda) pripylus į jį druskos išvengiam ir plovimo.
  6. Jei neturite šonkaulių stovo, kuriame galite statyti šonkaulių juostas, guldykite jas ant grotelių ir rūkykite mėsa į viršų +110C temperatūroje iki +75C vidinės.
  7. Parūkius mėsą vyniojame į foliją ir guldome mėsa į apačią, arba statome į šonkaulių stovą ir kepame folijoje iki +90C vidinės temperatūros. Kepsninės temperatūros kelti nebūtina.
  8. Po folijos proceso, vyksta gleizinimas - gleizinti vėl mėsa į viršų.
  9. Keliame kepsninės temperatūrą iki +200C, kepame iki +93-94C vidinės tempertūros tuo pačiu užskrudinant "gleizą".
  10. Visada gerai turėti po ranka "Kamado Enciklopediją" kurioje rasite dar daugiau patarimų ir įdomių receptų - ją galite įsigyti mūsų svetainėje arba KamadoClub parduotuvėje Vilniuje.

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai