*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

Tešlai reikės:

  • 400 g miltų
  • Mielių: 14 g sausų arba 25 g šviežių
  • 140 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis cukraus

Įdarui reikės:

  • 300 g sviesto
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/2 stiklinės aguonų
  • Apie 40 g džiovintų spanguolių arba razinų (plikytų)

Receptas

  1. Sumaišykite mieles su cukrumi ir įpilkite į šiltą pieną.
  2. Miltus išsijokite į dubenį, sudėkite išplaktus kiaušinius ir pieną su mielėmis, ir suminkykite tešlą. Tešlą reikia minkyti maždaug pusvalandį.
  3. Padalinkite tešlą į 5 dalis, iš jų padarykite rutuliukus (maždaug 130 g), aptepkite aliejumi ir palikti šiltai, kad pakiltų.
  4. Rutuliukus iškočiojame iki tokio plonumo, jog ji taps beveik permatoma.
  5. Truputėlį ištempiame tešlą ir klojame ant miltuoto stalo, visą plotą ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi. Ir taip 5 lakštus, vienas ant kito, tepdami sviestą ir pabarstydami cukrumi. Ant paskutinio lakšto (kuris bus pyrago vidus) taip pat sviestas ir cukrus, bei spanguolės ir aguonos. Susukame visus lakštus kartu į volelį.
  6. Volelio formos tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Per vidurį įdedame kažkokį apvalų indelį, kad pyragas išlaikytų formą.
  7. Patepame sviestu.
  8. Įkaitiname kepsninę iki +180C su karščio deflektoriais ir kepimo akmeniu ant viršutinių grotelių (picos kepimo sistema).
  9. Praėjus pusei kepimo laiko, pyragą vis palaistykite susidariusia karamele, taip gausis karamelinis traškus paviršius.
  10. Rekomenduojame valgyti kitą dieną, jei turėsite pakankamai valios išlaukti!
  11. Skanaus!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"