*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnakas
  • Raudonoji paprika
  • Alyvuogių aliejus
  • Sojos padažas
  • Medus
  • Maistinė plėvelė
  • Česnakinis sviestas
  • Įvairių daržovių salotoms

Receptas

  1. Užmarinuojame mėsą - druska, pipirai, česnakas, paprika, truputėlis alyvuogių aliejaus.
  2. Įvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve 24 valandoms.
  3. Prieš kepimą nuvalome prieskonius nuo mėsos (nes jie vis vien sudegs), jei plausite, nusausinkite mėsą popieriniu rankšluosčiu.
  4. Dedame anglis į kepsninės ugniadėžės tolimąją pusę (kita pusė lieka tuščia), jei turite anglies krepšį naudokite perskyrą ir anglis dėkite į vieną pusę. Taip sumažinsite tikimybę maistui sudegti.
  5. Pakeliame temperatūrą iki +180C.
  6. Mauname mėsą ant rotisserie iešmo, pritvirtiname trišakiais laikikliais, įsmeigiame TempSpike maisto termometrą ir dedame į rotisserie žiedą.
  7. Pasigaminame glazūros padažą iš sojos, medaus ir česnako - juo, kepimo metu, porą kartų pertepame mėsą.
  8. Kepame iki +63C vidinės mėsos temperatūros.
  9. Pjauname nuskustas bulves per pusę, ir kiekvieną įpjauname plonomis riekelėmis (bet ne perpjauname). Pabarstome druska ir česnakiniu sviestu.
  10. Kepame bulves skardoje arba ant silikoninio kilimėlio, naudodami karščio deflektorius ir riebalų surinkimo indą +180C temperatūroje apie 40 min.
  11. Skanaus!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"