*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Ingredientai

  • Kiaulienos sprandinė
  • Alyvuogių aliejus
  • Delicia's Shashlik prieskoniai
  • Jums patinkančių daržovių, duonos ir t.t.

Receptas

  1. Supjaustome mėsą.
  2. Sumaišome mėsą su prieskoniais ir trupučiu alyvuogių aliejaus.
  3. Paliekame marinuotis Šaldytuve apie 2-4 val. (galite ir ilgiau)
  4. Jei marinuosite trumpiau nei dvi valandas, palikite marinuotis kambario temperatūroje
  5. Jei marinuojate šaldytuve, prieš kepimą, sumovę mėsą ant iešmų, būtinai bent 1 val. palikite pastovėti kambario temperatūroje (kepdami šaltą mėsą prailginsite jos kepimą, taip pat gali išsausėti).

Kiaulienos šašlyko kepimo būdai

  • Pirmas:
    1. Įkaitiname kepsninę iki +180C tiesioginiam kepimui.
    2. Elektriniu uždegikliu įkurkite anglis keliose vietose, kad įsikurtų visas plotas (mėsa geriau skrus virš tos vietos kuri yra įsikūrusi, ir atvirkščiai). Jei naudojate medinius uždegtukus, paskirstykite juos taip, kad anglis įsikurtų keliose vietose.
    3. Sudėkite kambario temperatūros mėsą į kepsninę, uždarykite dangtį ir palikite kepti 15 min.
    4. Po 15 min. apverskite ir dar kepkite 5 min.
    5. Atidarykite dangtį ir uždarykite apatinę sklendę, maisto termometru patikrinkite šašlykų vidinę temperatūrą (+68C optimaliausia temperatūra sultingiems šašlykams)
    6. Jei norite dar paskrudinti šašlykus darykite tai su atidarytu dangčiu ir uždaryta apatine sklende.
    7. Iškepus, šašlykus uždenkite ir palikite bent 5 min. pailsėti
  • Antras:
    1. Įkaitiname kepsninę iki +200C tiesioginiam kepimui.
    2. Elektriniu uždegikliu įkurkite anglis keliose vietose, kad įsikurtų visas plotas (mėsa geriau skrus virš tos vietos kuri yra įsikūrusi, ir atvirkščiai). Jei naudojate medinius uždegtukus, paskirstykite juos taip, kad anglis įsikurtų keliose vietose.
    3. Sudėkite kambario temperatūros mėsą į kepsninę, uždarykite dangtį ir kepkite 20 min. kas 5 min. apverčiant.
    4. Po pakutinio trečio apvertimo praėjus 5 min., atidarykite dangtį ir uždarykite apatinę sklendę, maisto termometru patikrinkite šašlykų vidinę temperatųrą (+68C optimaliausia temperatūra sultingiems šašlykams)
    5. Jei norite dar paskrudinti šašlykus darykite tai su atidarytu dangčiu ir uždaryta apatine sklende.
    6. Iškepus, šašlykus uždenkite ir palikite bent 5 min. pailsėti

Skanaus!

*** Naudokite tik kokybišką medžio anglį, kuri neskleidžia JOKIO DŪMO, nes visas pagamintas maistas turės nemalonų kvapą ir skonį.

Reikalingi priedai

**Daugiau idėjų ir patarimų rasite knygoje "Kamado Enciklopedija"